Magazín o bývaní

Aký nábytok si vyberať do bytu?

2.21K 0

Kúpili ste si holobyt, poprípade máte starší byt, ktorý by ste radi nanovo zariadili? Ak áno, prečítajte si naše rady. Poradíme vám, ako si vyberať nábytok, prečo nie je cena taká dôležitá a na čo si pri kúpe nábytku dávať najväčší pozor.

Nábytok do bytu

Nábytok do bytu

Viac času

Myslieť si, že výber nábytku zvládnete za jeden deň, by bolo hlúpe. Keď si chcete vybrať vhodný nábytok do miestnosti, ktorú práve zariaďujete, musíte si prejsť predajne minimálne piatich nábytkárstiev, porovnávať a následne podľa toho vybrať ten najvhodnejší nábytok. Vyhraďte si viac času na pozeranie nábytku a ak viete, že sa budete sťahovať v novembri, nábytok začnite pozerať už v septembri.

Cena nie je dôležitá

Aj keď veľa domácnosti žije na pokraji chudoby, stále je dosť ľudí, ktorí aj napriek tomu, že zarábajú slušne a môžu si dovoliť priplatiť si za nábytok, šetria na tom a o pár rokov hľadajú ďalší nábytok, aby nahradili tento pôvodný.

Cena je dôležitá, ale nie až tak, aby ste si nepriplatili za niečo, čo chcete, aby vám vydržalo niekoľko desaťročí. V konečnom dôsledku aj ušetríte. Keď si kúpite kvalitný nábytok za tisíc eur a viete, že vám vydrží ďalších tridsať rokov, určite to bude lacnejšie, ako keby si každých päť rokov kupujete nábytok za štyristo eur. Ak viete dobre počítať, určite vám dôjde, že keď investujete do kvalitnejšieho, nebudú to peniaze vyhodené do vzduchu. Možno si za ušetrené peniaze budete môcť kúpiť luxusné obrazy, krištáľové vázy a ručne robené drôtené misky. Čo ale keď nábytok nebude stabilný a behom pár rokov sa vám rozpadne?

Kvalitnejší masívny nábytok sa vám oplatí viac. V menších bytov by masívny nábytok nepôsobil dobre. Jedine v tomto prípade si budete môcť dovoliť kúpiť nábytok z drevotriesky, aj keď viete, že vám nevydrží večne.

Farebné prevedenie

Pri výbere farby nábytku zohľadňujte najmä farebné prevedenie podlahy. K tmavšej podlahe sa viac hodí bledší nábytok a k bledej podlahe zase ten tmavší. Rozhodne nevyberajte nábytok takej farby, akej máte podlahu. Ani jedno a ani druhé by nevyniklo a po príchode do izby by vám všetko splývalo.

Ak plánujete dokupovať aj nové doplnky, napríklad rámy na obrazy vyberajte v takom odtieni, v akom máte aj nábytok.

Rozmery nábytku

Vráťme sa na začiatok. Predtým, ako pôjdete do prvého nábytkárstva obzrieť si nábytok, odporúčame vám zaznačiť si rozmery miestností, ale aj rozmery interiérových dverí, cez ktoré budete nábytok prenášať. Viete si predstaviť kupovať nábytok do miestnosti, keď neviete, aké rozmery má daná miestnosť? Na zaznačenie rozmerov môžete použiť špeciálne programy v počítači, poprípade si rozmery zaznačte na papier.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 50 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.