Magazín o bývaní

Aké škridle zvoliť pri stavbe novej strechy?

2.11K 0

Pri stavbe domu sa určite nevyhnete rozhodovaniu, aké škridle zvoliť na vašu novú strechu. Strecha je totiž niečo, čo dom chráni pred dažďom, snehom, slnkom či inými vplyvmi. Nie nadarmo sa hovorí, že strecha nad hlavou patrí k spokojnému životu a preto pokiaľ sa chystáte do rekonštrukcie starej, či stavby novej, poradíme vám, akú strešnú krytinu si zvoliť, aby vám strecha vydržala čo najdlhšie. Na trhu sú dostupné tradičné, no aj inovatívnejšie škridle, ktorých popularita každým rokom rastie. Poďte sa spolu s nami pozrieť na to, z čoho môžete vyberať.

Tradícia stále zostáva jednotkou na trhu

Pokiaľ sa bavíme o strešných krytinách v súvislosti s tradíciou, jednoznačne musíme spomenúť pálené škridle. Nenájdete snáď na nich jedinú chybičku a preto mnoho ľudí volí jednoznačne túto možnosť bez toho, aby sa informovali o ďalších, možno o niečo cenovo výhodnejších možnostiach. Pálené škridle sa vyznačujú naozaj dlhou životnosťou a môžete si byť istý, že pálená strešná krytina vás prežije. Navyše škridle sú vyrábané novými, inovatívnymi postupmi a preto sú jej vlastnosti naozaj obdivuhodné. Farba, v akej si pálené škridle kúpite, vám vydrží roky ako nová. Stálosť farieb je vlastnosť, ktorú si na tomto type strešnej krytiny cení mnoho ľudí. Sortiment v oblasti pálenej strešnej krytiny je široký, pretože škridle sa vyrábanú v rôznych prevedeniach, farebných i tvarových. Pálená strešná krytina patrí medzi najdrahšie práve preto, že jej kvalita nemá konkurenciu.

Aké sú ďalšie možnosti pri výbere strešných krytín?

Pálené škridle sú síce kvalitné, no nie sú jedinou možnosťou, po ktorej môžete siahnuť. Konkurenciou pre tento typ strešnej krytiny sú betónové škridle, ktoré sú rovnako obľúbené. Sú vyrobené z betónu a vyznačujú sa naozaj skvelou odolnosťou voči poveternostným vplyvom. Ich povrch nie je pórovitý a tak sa dažďová voda nedostane dovnútra a nepresiakne cez škridle. Okrem pálenej a betónovej strešnej krytiny si môžete vybrať tiež plechovú strešnú krytinu, asfaltový šindeľ, bridlicu, drevený šindeľ či napríklad plastovú krytinu. Plastová krytina sa však viac hodí na víkendové domčeky ako na rodinný dom. Pri výbere si musíte zvážiť váš rozpočet, no upozorňujeme, že šetrenie na streche domu sa nemusí vždy vyplatiť.

Kliknite na stránku https://krytina.sk/ a zvoľte si ideálne škridle pre vašu novú strechu.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.