Magazín o bývaní

Ako zostať cool počas horúceho leta?

2.14K 0

Lány kukurice sa menia na popkorn, asfaltové chodníky sa roztápajú a vy márne čakáte na západ slnka, s ktorým by mohlo prísť aspoň trošku úľavy od horúčosti? Sparné leto je niekedy naozaj na nevydržanie. Ak ho chcete prežiť v pokoji a miery, inšpirujte sa našimi radami.

K zemi

Je známym faktom, že horúci vzduch stúpa nahor. Čo to znamená pre vás? Dostaňte sa tak nízko, ako len môžete. Obklopte sa skrátka čo najchladnejším vzduchom. Pustite mobilné klimatizácie a spite na podlahe alebo na prízemí či v pivnici, ak ste z tepla už naozaj zúfalí.

Ako dýchať?

Bežne dýchame nosom, prípadne nosom vdychujeme a ústami vydychujeme. V lete to skúste naopak – vdychovanie cez ústa a vydychovanie nosom vytvára osviežujúci účinok. Keď dýchate takýmto spôsobom, vaše sliny by mali pomôcť ochladiť vzduch skôr, než sa dostane do pľúc. Teoreticky, treba vyskúšať.

Piť, piť, piť

Dostatočné zavodnenie je pre organizmus kľúčové. Vždy. Nepodceňujte ho ani v lete. Odporúčame zamerať pozornosť na čaj z chryzantémy. O tejto rastlinke sa totiž tvrdí, že má chladivé účinky a skvele čistí hlavu.

Pomoc techniky

Keď nepomáhajú „rady starých materí“, musí nastúpiť veda a technika. Mobilné klimatizácie Olimpia Splendid sú presne tým, čo počas horúceho leta hľadáte. Nemusíte kvôli nim riešiť žiadne stavebné zásahy, jednoducho ich len prenesiete všade tam, kde práve chcete mať klímu a ovzdušie, v ktorom sa dá existovať.

Aké oblečenie zvoliť?

Pocit pohody si môžete zabezpečiť aj so správnym oblečením. Tmavé farby priťahujú svetlo a držia teplo, preto v lete noste radšej svetlejšie farby, ktoré svetlo odrážajú. Čo sa tkanín týka, najlepšiu voľbu predstavuje ľahké oblečenie. Ľan, bavlna či hodváb a iné priedušné tkaniny sú momenty, na ktoré sa treba zamerať. A tiež na voľnosť, pretože nosiť v lete obtiahnuté veci naozaj nie je nič príjemné.

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.